About

Engelsk CV

Olav bor og jobber i Stavanger, er koordinator for det regionale talentutviklingsprogrammet Unge talenter Bjergsted, lærer og freelance cellist. I tillegg er han en dedikert jogger, og liker å ta på seg joggeskoene for å løpe ute i naturen eller delta i løp med andre.

Spiller blant annet i Kitchen Orchestra og med artistene Rune Mandelid, Hanne Vasshus og Asgeir Aarøen. I tillegg turnerer han hvert år med ulike produksjoner for Den kulturelle skolesekken, både solo og i ensembler. Han har vært engasjert som cellist i Operaen i Kristiansund på Operafestuker.

Olav har lidenskap for samtidsmusikk og urfremfører med jevne og ujevne mellomrom nyskrevne verk.

Som lærer er han orkesterleder for juniororkesteret på Stavanger kulturskole og har i flere år jobbet som cellolærer på Musikklinja på Vågen videregående i Sandnes og Kolibri Musikkakademi. Om somrene er Olav med å arrangere og undervise på Sommermusikkskolen i Vestfold.

Etter fullført utøvende kandidatstudie ved Norges Musikkhøgskole, med Aage Kvalbein, syklet Olav til Stavanger, der han tok en mastergrad i utøvende cello med Liv Opdal. Masterprosjektet besto av Berios Sequenza nr. XIV for solo cello – et prosjekt han har fortsatt å utvikle gjennom Den reisende celloen. Selv om han syklet hjem til Stokke, etter endt Mastergard, vendte han nesa tilbake til Stavanger og studerte praktisk-pedagogisk utdanning, før han avsluttet våren 2014 med studiet Postgraduate Diploma in Music Performance, med Ilmari Hopkins.
Olav har mottatt flere stipendier, som blant annet har ført ham til utvekslingsopphold hos Rohan de Saram – samtidscellist fra Arditti-kvartetten. Berios Sequenza for cello er tilegnet ham. Olav studerte dette verket med Rohan, og er med å bygge videre på en autentisk tradisjon.

Fra 2011 til 2015 var Olav aktiv i kammerorkesteret 1B1 (mottok Spellemannprisen for klassisk musikk i 2014). Han spiller i cello- og pianoduoen Taveirne/Olsen, og sammen har de opptrådt i Belgia, Nederland, Norge, Sverige, England og på Island. I 2018 utviklet de prosjektet Fra Glinka til «De Fem». Opptak fra duoens konsert i Tønsberg ble sendt på NRK P2 Spillerom.

Olav spiller på en cello bygget i Stavanger i 2014 av Bettina Weichselbaumer.