About

Engelsk CV

Olav bor og jobber i Stavanger, er koordinator for det regionale talentutviklingsprogrammet Unge talenter Bjergsted, lærer og freelance cellist. I tillegg er han en dedikert jogger, og liker å løpe ute i naturen.

Spiller blant annet i Kitchen Orchestra og med artistene Rune Mandelid og Asgeir Aarøen. Turnerer årlig med ulike produksjoner for Den kulturelle skolesekken, både solo og i ensembler. Var i 2017 engasjert som fast cellist i Operaen i Kristiansund og er for øyeblikket engasjert som orkesteransvarlig og cellist i Opera Rogaland

Olav har lidenskap for samtidsmusikk og urfremfører med jevne og ujevne mellomrom nyskrevne verk.

Som lærer er han orkesterleder for juniororkesteret på Stavanger kulturskole og har i flere år jobbet som cellolærer på Musikklinja på Vågen videregående i Sandnes og Kolibri Musikkakademi. Om somrene er Olav med å arrangere og undervise på Sommermusikkskolen i Vestfold.

Etter fullført utøvende kandidatstudie ved Norges Musikkhøgskole, med Aage Kvalbein, syklet Olav til Stavanger, der han tok en mastergrad i utøvende cello med Liv Opdal. Masterprosjektet besto av Berios Sequenza nr. XIV for solo cello – et prosjekt han har fortsatt å utvikle gjennom Den reisende celloen. Selv om han syklet tilbake til Stokke, etter endt Mastergrad, vendte han nesa tilbake til Stavanger for å studere praktisk-pedagogisk utdanning, før han avsluttet våren 2014 med studiet Postgraduate Diploma in Music Performance, med Ilmari Hopkins.
Olav har mottatt flere stipendier, som blant annet har ført ham til utvekslingsopphold hos Rohan de Saram – samtidscellist fra Arditti-kvartetten. Berios Sequenza for cello er tilegnet ham. Olav studerte dette verket med Rohan, og er med å bygge videre på en autentisk tradisjon.

Fra 2011 til 2015 spilte Olav i kammerorkesteret 1B1. Blant høydepunkter kan nevnes at de vant Spellemannprisen for klassisk musikk i 2014 med CD’en Holberg variations (Simax Classics).

Sammen med Goedele Taveirne spiller Olav i cello- og pianoduoen Taveirne/Olsen. Som duo har de opptrådt i Belgia, Nederland, Norge, Sverige, England og på Island. I 2018 utviklet de prosjektet Fra Glinka til «De Fem». Opptak fra duoens konsert i Tønsberg ble sendt på NRK P2 Spillerom flere ganger sommeren 2018.

Olav spiller på en cello bygget i Stavanger i 2014 av Bettina Weichselbaumer.