About

Norsk CV

Olav er koordinator for talentprogrammet Unge talenter Bjergsted, der han også har undervist i teori og kammermusikk.

Olav er aktiv freelance cellist og spiller i Kitchen Orchestra. I tillegg turnerer han hvert år med ulike produksjoner for Den kulturelle skolesekken, både solo og i ensembler. Han har vært engasjert som cellist i Operaen i Kristiansund på Operafestuker.

Som lærer er han orkesterleder for juniororkesteret på Stavanger kulturskole, samt cellolærer på Kolibri Musikkakademi Stavanger. Han har i flere år jobbet som cellolærer på Musikklinja på Vågen videregående i Sandnes.

Etter fullført utøvende kandidatstudie ved Norges Musikkhøgskole, med Prof. Aage Kvalbein, flyttet Olav til Stavanger, der han tok en mastergrad i utøvende cello med Liv Opdal. Masterprosjektet besto av Berios Sequenza nr. XIV for solo cello – et prosjekt han har fortsatt å utvikle gjennom Den reisende celloen. Videre studerte Olav praktisk-pedagogisk utdanning, og avsluttet våren 2014 med studiet Postgraduate Diploma in Music Performance, med Ilmari Hopkins.
Ved studiene i Oslo spilte Olav på en cello tildelt av Dextra Musica.

Han har mottatt flere stipendier, som blant annet har ført ham til utvekslingsopphold hos Rohan de Saram – samtidscellist fra Arditti-kvartetten. Berios Sequenza for cello er tilegnet Rohan. Olav studerte dette verket med Rohan, og er med å bygge videre på en autentisk tradisjon.

Fra 2011 til 2015 var han aktiv i kammerorkesteret 1B1 (mottok Spellemannprisen for klassisk musikk i 2014). Olav spiller i cello- og pianoduoen Taveirne/Olsen, og sammen har de opptrådt i Belgia, Nederland, Norge, Sverige, England og på Island. I 2018 utviklet de prosjektet Fra Glinka til «De Fem». Opptak fra duoens konsert i Tønsberg ble sendt på NRK P2 Spillerom.

Om somrene er Olav med å arrangere Sommermusikkskolen i Vestfold.

Olav spiller på en cello bygget i Stavanger i 2014 av Bettina Weichselbaumer.