About

English CV

Norsk CV

Olav Stener Olsen er cellist, administrator og pedagog.

Vinteren og våren 2017 var han fast ansatt i Kristiansund kommune som cellist i Sinfoniettaen og Symfoniorkesteret og cello- og teaterlærer på kulturskolen. Fra og med høsten 2017 er Olav tilbake i jobb i Stavanger og Sandnes.
Olav er koordinator for talentprogrammet Unge talenter Bjergsted, der han også har undervist fast i teori og er mye brukt som kammermusikklærer. Han er cellolærer på Kolibri Musikkakademi Stavanger og Musikklinja på Vågen videregående i Sandnes.

Olav begynte å spille cello i 9-års alderen på Nøtterøy utenfor Tønsberg med David Foster-Pilkington. Han ble videre celloelev ved Barratt-Dues Unge Musikere og Talentskolen i Vestfold, med Geir Tore Larsen som cellolærer. Olav var gjennom hele ungdommen cellist, og i perioder gruppeleder og orkester-representant, i Vestfold Ungdomsstrykeorkester.

Etter fullført utøvende kandidatstudie ved Norges Musikkhøgskole, med Prof. Aage Kvalbein, flyttet Olav til Stavanger, der han tok en mastergrad i utøvende cello med Liv Opdal. Masterprosjektet besto av Berios Sequenza nr. XIV for solo cello – et prosjekt han har fortsatt å utvikle gjennom Den reisende celloen. Videre studerte Olav Praktisk Pedagogisk Utdanning, og avsluttet våren 2014 med studiet Postgraduate Diploma in Music Performance, med Ilmari Hopkins.

Olav har mottatt flere stipendier, som blant annet har ført ham til utvekslingsopphold hos Rohan de Saram – samtidscellist fra Arditti-kvartetten. Berios Sequenza for cello er tilegnet Rohan. Olav studerte dette verket med Rohan, og er med å bygge videre på en autentisk tradisjon.
Ved studiene i Oslo spilte Olav på en cello tildelt av Dextra Musica.

Fra 2011 til 2015 var han aktiv i kammerorkesteret 1B1 (mottok Spellemannprisen i 2014), og spilt jevnlig med Kitchen Orchestra siden høsten 2013. Olav spiller i cello- og pianoduoen Taveirne/Olsen, og sammen har de opptrådt i Belgia, Nederland, Norge, Sverige, England og på Island. I 2018 utvikler de sammen prosjektet Fra Glinka til » De Fem».

Olav brenner for å formidle musikk til unge, og er med å arrangere Sommermusikkskolen i Vestfold.

Olav spiller på en cello bygget i Stavanger i 2014 av Bettina Weichselbaumer.