Cellist

Olav_s_o@hotmail.com
Phone: +47 92261026

Olav bor i Stavanger og er orkesterinstruktør på Stavanger kulturskole og cellolærer på Sandnes kulturskole og Vågen videregående. Fra 2015 til 2023 var han koordinator for det regionale talentutviklingsprogrammet, «Unge talenter Bjergsted»

Han er utdannet som cellist fra Norges musikkhøgskole (bachelor med Geir Tore Larsen og Aage Kvalbein) og UiS Fakultet for utøvende kunstfag (Master med Liv Opdal og Postgraduate diploma med Ilmari Hopkins). Under studiene på UiS spilte han i kammerorkesteret 1B1 og var med å vinne Spellemannprisen for klassisk musikk i 2014 med utgivelsen «Holberg variations».

Mellom 2012-2015 hadde han flere studieopphold hos cellisten «Rohan de Saram», der han fordypet seg i musikken for solo cello av Luciano Berio.

På UiS studerte han også praktisk-pedagogisk utdannelse, og de siste årene har det blitt flere etterutdanningskurs. I 2023 startet han på Suzuki cellolærerutdanning med Dorte Rolff-Petersen.

Som utøvende cellist spiller Olav blant annet i «Kitchen Orchestra» og i flere kammergrupper. Han er glad i å formidle musikk til barn og har i mange år turnert for Den kulturelle skolesekken: «Den reisende celloen», «Ka då for?» og Spellemann-nominerte «Vannstand». I tillegg har han spilt inn flere musikk og videoer, både solo og i ensembler

Olav er lidenskapelig opptatt av samtidsmusikk, har vært engasjert i «nyMusikk Stavanger» og urfremfører med ujevne mellomrom nyskrevne verk.

Fra 2011 til 2022 har Olav undervist på Sommermusikkskolen i Vestfold.